Charlotte van Brabander on naispuolinen pokerin ammattilainen, jolla on kokemusta monenlaisista peleistä. Hän nimittäin aloitti pelaamisen Counter-Striken parissa – siis hyvin erilaisen pelin, kuin mistä hänet nykyään tunnetaan. Nykyään hänet tunnetaan kuitenkin menestyneenä pokerin pelaajan ja Vanessa Rousson oppilaana.

Charlotte ja Counter-strike

Charlotte Van BrabanderCharloten peliura on jo ollut merkittävä Counter-Striken parissa, sillä Charlotte oli mukana naispelaajien tiimissä, joka osallistui pelaamisen maailmanmestaruuskisoihin. Valitettavasti hänellä ei ole enää tiimiä, pitkälti siitä syystä, että naispelaajia hänen kotimaassaan Belgiassa ei ole kovin helppo löytää. Mutta hän yrittää muuttaa asiaa toimimalla promoottorina ja esittelemällä pelejä myös naispuoliselle yleisölle. Hänellä on eräs erityisen hyvä kikka, jolla hän saa naiset kiinnostumaan pelaamisesta. Charlotten neuvo kuuluu näin; haastaa poikia pelaamaan sinua vastaan, ja – ainakin Charlotten omien sanojen mukaan – hän useimmiten voittaa pelin. Tämä tuo hänelle “erityisen hyviä fiiliksiä”, ja saa muutkin tytöt kiinnostumaan peleistä. Ja Charlotte voi samalla hieman näpäyttää epäilijöitä näyttämällä, että tytötkin voivat menestyä niin kutsutussa poikien harrastuksissa.

Charlotte Van Brabander - Vegas pool


Counter-Strikessa Charlottea viehätti erityisesti pelin vauhti ja toiminnallisuus, kuten monia muitakin tämän pelin faneja. Counter-Strike, joka lyhennetään usein CS, on Valve Corporationin tuotantoa oleva monen pelaajan tiimipohjainen taktinen toimintapeli. Pelikategorioissa se luokitellaan usein niin sanottuihin ensimmäisen persoonan ammuntapeleihin, eli
FPS-peleihin. CS julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2000 ja se rakentui Minh Goosemanin ja Jess Cliffen alun perin luoman ilmaisen pelin pohjalle. Counter-Strikesta on 16 vuodessa tullut yksi netin suosituimpia monen pelaajan toimintapelejä, ja sitä pelataan ympäri maailmaa. FPS- pelien suosio on noussut niin korkealle, että niiden pohjalta on tehty jopa täyspitkiä elokuvia!

Charlottea viehätti Counter-Strikessa varmasti ainakin sen tehtäväpohjaisuus, sillä tämä peli on itse asiassa joukko suoritettavia tehtäviä. Tehtävän laji riippuu siitä, minkälainen kenttä on kyseessä. Pelissä on aina kaksi toisiaan vastaan pelaavaa tiimiä, joiden on onnistuttava tehtävässään tietyn ajan sisällä. Esimerkiksi tyypillisessä tehtävässä terroristitiimin tehtävänä on asettaa pommi, ja erikoisjoukkojen tehtävänä on estää se, tai purkaa pommi. Aikaa voi olla käytettävissä esim. 30 minuuttia. Palkintona voitetusta tehtävästä pelaajat saavat rahaa, jonka voi pelin edetessä taas käyttää halutulla tavalla.

Kuinka Charlotte päätyi pokerin pariin?

Nyt Charlotte on löytänyt uuden rakkaan pelin, joka on pokeri. Siinäkin hän pelaa lähinnä miespuolisia pelaajia vastaan, ja koska hän on vasta 20-vuotias, hän joutuu matkustamaan Belgiasta ulkomaille päästäkseen pelaamaan. Belgiassa ikäraja rahapeleille on nimittäin 21. Hänen lempipelinsä on Texas Holdem, jossa yhdistyy sopivasti taktikointi ja onnettaren suosio. Hän pelaa kuitenkin myös muita pokerin lajeja, kuten Omaha Holdemia ja Studia. Pokerissa häntä viehättää se, että jokainen voi pelata sitä: iällä ja sukupuolella ei ole väliä. Peli on luonteeltaan myös hyvin sosiaalinen ja jopa mentaalinen. On osattava lukea ihmisten käytöstä ja kehon kieltä. Ja luonnollisesti logiikka ja taktikointi ovat tärkeässä osassa pokeripeleissä. Jokainen ihminen reagoi hieman eri tavalla, kun saa käteensä erityisen hyvät tai huonot kortit, minkä vuoksi ihmisten tunnereaktioiden seuraaminen ei ole helppoa.

Aivan oma lukunsa on tietysti bluffaus, eli se, että pelaaja yrittää hämätä vastustajaansa. Bluffaaminen voi olla esimerkiksi sellaista, että pelaaja hihkaisee iloisena, vaikka hän saa kehnon käden. Tai vastaavasti näyttää masentuneelta, vaikka kädessä olisi värisuora. Bluffaamiseen Charlotte onkin erikoistunut, ja hän on saanut siinä erityisopetusta ystävältään Vanessalta, joka mainitsi muun muassa, että miehet eivät pysty nielemään silloin, kun he bluffaavat. Mene ja tiedä – mutta Charlotte on kuulemma huomannut tämän itsekin.

Pelaajana Pokerstarsissa

Mutta kuinka kaikki oikein alkoi? Charlotte päätti hakea mukaan Pokerstarsin EPT eli European Poker Tour- turnaukseen ja osallistui Vanessa Rousson pelileirille. Charlotte sai paljon käytännön vinkkejä ja oppia Vanessalta, kuten mm. edellä mainitun bluffaamisvinkin. Se oli samalla hänen ensimmäinen pokerikilpailunsa, ja tapahtumapaikkana oli Monaco. Siitä lähtien Charlotte on rakastanut pokeria, ja erityisesti Texas Holdemia. Hän on pelannut sen jälkeen myös muun muassa PokerStars UKIPT – turnauksessa Dublinissa. Nyt hän on mukana säännöllisesti Pokerstarsissa, ja pyrkii pelaamaan Womens Leaguessa niin usein kuin mahdollista. Naispuoliset pelaajat saattavat olla pelityyliltään jopa miehiä aggressiivisempia, mikä tekee pelistä entistä kiehtovamman ja haastavamman.

Pokerin ja Counter-striken pelaaminen ei ole kuitenkaan Charlotten koko elämä, eikä hän ilmeisesti aio jättäytyä ainakaan kokonaan ammattipelaajaksi. Hän nimittäin opiskelee Ghentin Yliopistossa kriminologiaa ja lakia – melkoinen tapaus tämä Charlotte!