Nettipokerin suosio on tällä vuosikymmenellä suorastaan räjähtänyt käsiin. Pelaamisesta on tullut koko kansan harrastus, eikä enää pienen piirin keskinäinen kerho. Peliseuran löytyminen on helppoa, ja suosituimmat turnaukset keräävät valtavat määrät kiinnostuneita pelaajia. Rahaturnausten satelliitit ovat täynnä onnenonkijoita. Pokeriammattilaiset ja sitä puhtaasti rahantekomielessä harrastavat kiroavatkin nykyään, miten vaikeaa pelillä on tehdä rahaa.

Siinä missä tuuripeleissä kaikilla on yhtäläinen mahdollisuus voittaa, pokerissa taitoelementti on vahvasti mukana. Pitkässä juoksussa hyvä pelaaja voittaa aina huonomman, mutta lyhyellä ja keskipitkällä ajanjaksolla tilanne voi olla toinen. Lisäksi pelaajien keskimääräisesti raketin lailla viime vuosina noussut taso vaikuttaa aivan kaikkien voittomahdollisuuksiin. Pelit ovat tasaisempia ja huonot rahakkaat pelaajat ovat kuolemassa sukupuuttoon.

Bingopelit tarjoavat erilaisen elämyksen

Vaikka pokeri luetaankin nettikasinoiden yhdeksi vakavimmista peleistä, eivät läheskään kaikki pelaajat karta myöskään viihdepelejä. Jakajaa vastaan pelattavat korttipelit, kuten blackjack ja baccarat, kolikkopelit, vedonlyönti ja uusimpana bingopelit, ovat kaikki nostaneet suosiotaan. Ne tarjoavat pokeripelaajan aivoille myös pienen levähdystauon, sillä viihdepelit eivät vaadi vastaavaa keskittymistä ja aivotyöskentelyä kuin itse leipälaji.

Siinä missä pokeripelaajan taidot karttuvat kokemuksen myötä, viihdepeleissä kaikki pelaajat ovat samalla viivalla ja palautusprosentti riippuu pelkästään onnesta, ei taidoista. Bingopeleissä voit ostaa pelilipukkeita haluamasi määrän ja tämän jälkeen vain ruksia osuneet numerot kupongista. Nettipeleissä tämä on tavallisesti vieläpä automatisoitu tai ainakin voit valita, haluatko ruksia numerot vanhaan tapaan vai antaa pelin hoitaa kaiken.

Bingo tarjoaa myös suuria voittoja

Bingossa ei tavallisesti pyöri vastaavat rahat kuin ammattilaisten pokeripöydissä. Sen sijaan tavallisten pelaajien turnauspalkinnot ovat monesti selvästikin pienempiä kuin bingojen päävoitot. Nettibingossa kymmenien tuhansien voitot ovat yleensä mahdollisia, eivätkä ne varsinaisesti vaadi minkään sortin taitoa, vaan pelkästään rutkasti onnea matkaan. Suurimmat voitot saa lähes poikkeuksetta siten, että onnistuu täyttämään koko kupongin ennen määrättyä aikarajaa.

Bingon sosiaalinen aspekti on myös hyvin erilainen kuin pokerissa. Siinä missä pokeripelaajat ovat toistensa vastustajia, joita psyykataan, luetaan ja kenties jopa häiritään, bingossa meno on huomattavasti leppoisampi. Pelaajat eivät varsinaisesti ole vihollisia, sillä voittajat on ennalta määrätty. Nettibingossa keskustelu chatissa on hyväntuulista, muita pelaajia kannustetaan ja löytyypä pöydästä usein myös juontaja kertomaan mukavia.