Stu Ungar

Stu Ungar, oikealta nimeltään Stuart Errol Ungar, on jo edesmennyt pokeripelaaja, jota vielä tänä päivänäkin, lähes 20 vuotta miehen kuoleman jälkeen, pidetään kaikkien aikojen parhaana Texas Hold’em pelaajana. Pokerin lisäksi Stu pelasi ammattilaistasolla myös Blackjackia ja Giniä.

Stu Ungar voitti pokerin World Series- mestaruuden ennätykselliset kolme kertaa – saavutus, johon Stun lisäksi on kyennyt ainoastaan yksi pelaaja. Lisäksi Stu on ainut pelaaja historiassa, joka on voittanut myös Amarillo Slim Super Bowl pokeriturnauksen kolmeen otteeseen. Amarillo Slim Super Bowl on maailman toiseksi arvostetuin pokeriturnaus.

Pokeriura

Stun ura on täynnä legendaarisia tarinoita ja miehen värikkäästä elämästä on tehty myös täyspitkä TV-elokuva. Stu Ungar osallistui ensimmäiseen World Series -pokeriturnaukseen vuonna 1980. Jälkikäteen mies kertoi TV-haastattelussa tämän olleen ensimmäinen kerta, kun hän pelasi pokeria live-turnauksessa.

Tämä väite ei kuitenkaan välttämättä pidä paikkaansa, sillä miehellä oli aikaisempaa turnauskokemusta, mutta silti, mies oli kuitenkin vielä tässä vaiheessa uraansa varsin kokematon pelaaja. Kokeneemmat pokerinpelaajat kertoivatkin, etteivät he ikinä ennen olleet nähneet pelaajan kehittyvän niin nopeasti turnauksen aikana. Tämä kertoo todistaa sen, että Stu oli todellinen luonnonlahjakkuus mitä tuli korttipeleihin. Nuoresta iästään johtuen Stu sai lempinimen ”The Kid”.

poker

Stun legendaarinen peliura sai traagisen päätöksen vuonna 1998, kun Stu löydettiin kuolleena hotellihuoneestaan. Kuolinsyy jäi epäselväksi, mutta lääkärit epäilivätettä kyseessä oli pitkäaikaisesta huumeiden väärinkäytöstä johtunut sydänvika. Stun arvioidaan voittaneen peliuransa aikana yli 30 miljoonaa dollaria.